Kawa ziarnista VASPIATTA Espresso Barista 1 kg

Produkt chwilowo niedostępny
Produkt
chwilowo niedostępny
Powiadom mnie, jeśli produkt będzie dostępny.
Twój adres email został dodany!
Wystąpił błąd, spróbuj ponownie później


Tutaj dowiesz się, jak chronimy Twoje dane.

Aromat Bardzo intensywny Ilość arabiki w mieszance 50%
Ilość robusty w mieszance 50% Rodzaj Kawa ziarnista
Typ Espresso Waga [kg] 1
Kod produktu 890270 Nuty prażonych orzechówNiezbędna do idealnego Espresso
Wybierana Przez Profesjonalistów

Ekskluzywna mieszanka wysokogatunkowych kaw Arabica i kaw naturalnych skomponowana specjalnie dla profesjonalistów. Umożliwia zaparzanie najwyższej jakości naparów w profesjonalnych ekspresach ciśnieniowych. Zastosowano palenie włoskie, by napar miał tradycyjny smak i aromat.

Składniki: wysokogatunkowa kompozycja kaw Arabica (50%) z Ameryki Południowej i kaw naturalnych (50%) z Azji.

Kawa Ziarnista VASPIATTA Espresso Barista - Ogólny Wygląd
Efektowne połączenie kontynentów

Wyjątkowość mieszanki VASPIATTA Espresso Barista zawdzięczamy połączeniu pobudzającej mocy kofeiny zawartej w wysokojakościowej odmianie Robusty G1 z Wietnamu z różnorodnymi nutami smakowymi kaw z Ameryki Południowej.

Przygotowywana metodą mokrą Robusta daje nuty prażonych orzechów i aromatycznego dymu, które równoważone są lekko pikantnym aromatem oraz nutami słodkiej pomarańczy i syropu klonowego gwatemalskiej arabiki SHB. Kompozycję dopełniają ziarna arabiki SHB z Peru, których wyczuwalne nuty czekolady łagodzą zdecydowany smak naparu.

Kawa Ziarnista VASPIATTA Espresso Barista - Ziarna
Moc pobudzającego naparu i przyjemność dla podniebienia

Ta wyjątkowa mieszanka wysokogatunkowych kaw odmian Arabica i Robusta, w proporcjach pozwalających na uzyskanie idealnego espresso o pełnym smaku i gęstej, aksamitnej cremie, zachwyci niejednego wielbiciela kawy. Połączenie bogatych profili sensorycznych z przyjemnym body naparu to odpowiedź, której poszukuje wytrawny barista.

Kawa Ziarnista VASPIATTA Espresso Barista - Espresso
Specjaliści od włoskiej roboty

Nasza produkcja zlokalizowana jest w Polsce, tak aby ziarno miało szansę dotrzeć do Państwa w jak najkrótszym czasie. Dzięki wykwalifikowanym specjalistom, stosowane przez nas palenie włoskie daje ziarnom ostateczny aromat i profil smakowy.

Przygotowane w ten sposób ziarno odmian Arabica i Robusta idealnie sprawdza się parzone w profesjonalnych ekspresach ciśnieniowych.

Kawa Ziarnista VASPIATTA Espresso Barista - Palenie Włoskie
Sposób parzenia

Na filiżankę o pojemności 120 ml użyć 8-9 g zmielonej kawy. Kawę wsypać do sitka kolby i ugnieść tamperem. Usunąć resztki kawy z krawędzi kolby, a następnie szczelnie umieścić kolbę w grupie. Uruchomić ekspres. Temperatura wody nie powinna być wyższa niż 98°C.

Kawa Ziarnista VASPIATTA Espresso Barista - Sposób Parzenia
Aromat Bardzo intensywny
Dedykowany ekspres Uniwersalna
Ilość arabiki w mieszance 50%
Ilość robusty w mieszance 50%
Mieszanka kaw Tak
Rodzaj Kawa ziarnista
Typ Espresso
Waga [kg] 1
Linia Espresso Barista
Kraj pochodzenia Brazylia, Peru, Wietnam
Stopień palenia Średni
Wyczuwalne smaki Cytrusy
Nazwa producenta/importera VASPIATTA

Zostań łowcą okazji
i zapisz się na nasz newsletter!