Wędzenie kojarzyło Ci się do tej pory z zajęciem poza domem? Nie masz ogrodu, a mimo to chcesz przygotować wędzone potrawy? Poznaj naszą wędzarnię domową w garnku. Dzięki jej niezwykle szczelnej budowie oraz wężykowi umożliwiającemu odprowadzenie dymu powstałego podczas wędzenia - przygotujesz swoje ulubione mięsa, sery i ryby na zwykłej kuchence! Nie musisz obawiać się, że charakterystyczny zapach wędzenia wypełni Twoją kuchnię. Wystarczy, że podłączysz wężyk urządzenia do okapu lub wystawisz go za okno, aby dym został odprowadzony, a Twoje potrawy nabrały cudownego aromatu wędzonki! Szczelność urządzenia gwarantuje specjalnie dopasowana do pokrywy uszczelka. Wędzarnia zbudowana jest ze stali nierdzewnej dopuszczonej do kontaktu z żywnością. Wewnętrzne elementy wędzarni są proste w demontażu, dzięki czemu utrzymanie ich czystości jest niezwykle łatwe. Dwa ruszty, w które wyposażone jest urządzenie, pozwolą Ci na jednoczesne uwędzenie mięsa, ryb i sera. Ruszt jest wyposażony w zaczepy umożliwiające zawieszenie siatek z mięsem - do ok. 1,3 kg mięsa na 1 ramię rusztu - w celu wędzenia ich w pozycji wiszącej. Dzięki specjalnej tacy zbierającej ociekający tłuszcz przygotowywane potrawy pozbawione będą gorzkiego smaku. Precyzyjny termometr umieszczony w pokrywie ułatwi Ci zaś kontrolę temperatury podczas przygotowywania potrawy.